10 ხრიკი სრულყოფილი ბლინების მოსამზადებლად – თითებს ჩაატანთ!

21 views

დელიკატური და თხელი ბლინები გემრიელი გარნირით ნებისმიერი გურმანის ოცნებაა. როგორ უნდა მოამზადოთ იდეალური კერძი, როდესაც გამუდმებით რაღაც პრობლემა იქმნება? მაგალითად, ბლინები იწვება, იხევა, ხდება ძალიან სქელი ან თუნდაც “რეზინისებრი”. არ ინერვიულოთ, ეს ყველაფერი გამოსწორებადია, თუკი იცით კულინარიული ხრიკები. დაიმახსოვრეთ ჩვენი რჩევები ბლინების მომზადებისას შეცდომების თავიდან ასაცილებლად.

1. გამოიყენეთ ერთგვარი ტემპერატურის პროდუქტები

Предварительно достаньте все продукты из холодильника, чтобы они нагрелись до комнатной температуры / Фото: specagro.ru

დელიკატური და თხელი ბლინები გემრიელი გარნირით ნებისმიერი გურმანის ოცნებაა. როგორ უნდა მოამზადოთ იდეალური კერძი, როდესაც გამუდმებით რაღაც პრობლემა იქმნება? მაგალითად, ბლინები იწვება, იხევა, ხდება ძალიან სქელი ან თუნდაც “რეზინისებრი”. არ ინერვიულოთ, ეს ყველაფერი გამოსწორებადია, თუკი იცით კულინარიული ხრიკები. დაიმახსოვრეთ ჩვენი რჩევები ბლინების მომზადებისას შეცდომების თავიდან ასაცილებლად.

2. თანდათანობით შემოიტანეთ ინგრედიენტები

Вводите жидкие ингредиенты в сухую основу постепенно / Фото: fb.ru

სამზარეულოს ერთ-ერთი ძირითადი წესი მშრალი და სველი ინგრედიენტების ცალკე შერევაა. ყველა ინგრედიენტის ერთდროულად არევამდე თანდათანობით დაამატეთ თხევადი ინგრედიენტები მშრალ ფუძეს. ეს ცომს ერთგვაროვნებსა და სიგლუვეს მიანიჭებს.

3. არ გადააჭარბოთ

Можно оставить несколько комочков, если в общей массе тесто тщательно взбито / Фото: omactiv.md

არაა საჭირო ცომის მოზელვა, სანამ ბოლო ბორცვსაც არ მოაშორებთ. ინგრედიენტების ძალზედ დიდხანს არევისას გლუტენის თითქმის მთელი მოცულობა ქრება. სწორედ მისი წყალობითაა  ბლინები არომატული და წვრილფოროვანი. ამიტომაც უმჯობესია ცომში რამდენიმე ამონაზარდი დატოვოთ, ვიდრე “რეზინისებური” ბლინებით დაკმაყოფილდეთ.

4. თვალი ადევნეთ კონსისტენციას

Размешивайте блинную смесь постепенно, иначе тесто может получиться слишком жидким / Фото: irecommend.ru

ზოგ დიასახლისს ურჩევნია ბლინებისთვის მზა ნარევები, თუმცა მათთვის თვალყურის დევნებაც საჭიროა. ნარევი თანდათანობით უნდა გახსნათ, მთელი სითხის ინსტრუქციის შესაბამისად დამატების მაგივრად. თუ ცომი ძალზედ თხელია, ბლინები ადვილად არ გადაბრუნდება.

5. ცომი უნდა “მოიქსოვოს”

Обязательно добавляйте к тесто вязкий продукт / Фото: scary-stories.ru

ფქვილი ყველაზე მარტივი ინგრედიენტია სასურველი კონსისტენციის მისაღწევად. ცომი გამოდის ზომიერად ბლანტი და აერთიანებს ყველა ინგრედიენტს ერთად. თუ ბლინებს ჩვეულებრივი ფქვილის გარეშე მოამზადებთ, აუცილებლად გამოიყენეთ სხვა ბლანტი ინგრედიენტები. მაგალითად, შვრიის ფაფა, წიწიბურას ფქვილი, ბანანის პიურე ან არაქისის კარაქი.

6. ცალკე ათქვიფეთ ცილები

Взбейте охлажденные белки отдельно, а потом аккуратно введите их в тесто / Фото: smachno.in.ua

თუ თქვენი ოცნება ფუმფულა და ჰაეროვანი ბლინებია, გამოიყენეთ კვერცხის ცილებთან დაკავშირებული ცხოვრებისეული ხრიკი. ნუ გაათბობთ საკვებს ოთახის ტემპერატურაზე, არამედ ათქვიფეთ ცივ მდგომარეობაში მანამ, სანამ ბოლომდე არ შეიკვრება. შემდეგ დაამატეთ ცილები მზა ცომს. ფრთხილად იყავით და მიღებული მასა ნაზად აურიეთ, თორემ შეიძლება ცილები დაილქეოს. ამისათვის გამოიყენეთ სილიკონის ან პლასტმასის სპატული.

7. დაამატეთ მინერალური წყალი

Минеральная вода делает тесто воздушным и нежным / Фото: pbs.twimg.com

მინერალური წყალი შესანიშნავი გამაფხვიერებელია. იგი ხელს უწყობს ჰაეროვანი და ნაზი ცომის დამზადებას. თუ გსურთ „მაქმანური“ ბლინები ხვრელებით, აუცილებლად გამოიყენეთ მინერალური წყალი.

8. კარგად გაახურეთ ტაფა

Чтобы проверить готовность сковороды к жарке, капните на нее немного теста / Фото: legkovmeste.ru

რასაც არ უნდა წვავდეთ, დრო დაუთმეთ და ტაფა კარგად გაახურეთ. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ცომი ჭურჭელს მიეკვრება და ბლინებიც დაიხევა. გაითვალისწინეთ ისიც, რომ მთელი გაუცხელებელი ზეთი ჭურჭელში შეიწოვება და ძალზედ ცხიმიანდება. ცხოვრებისეული ხრიკი იმის შესახებ, თუ როგორ უნდა შეამოწმოთ ტაფის მზადყოფნა: მასში ერთი კოვზი ცომი ჩადეთ. თუ ის აქტიურად აშიშხინდება, დაიწყეთ ბლინების დამზადება.

9. არ გამოიყენოთ კარაქი

Для жарки блинов лучше использовать подсолнечное масло / Фото: magazinlinz.ru

მზესუმზირის ან ქოქოსის ზეთთან შედარებით, კარაქი ოდნავი გახურებისასაც იწვის და კვამლავს. ამან შესაძლოა  ბლინებზე შავი ლაქები წარმოიქმნას.

10. ნუ დააჭერთ ბლინებს

Если придавливать блинчики лопаткой, они могут получиться не такими нежными, как хотелось бы / Фото: women365.ru

შეწვის დროს ტაფაზე ბლინებზე სპატულით დაწოლისას ისინი უფრო სწრაფად როდი მომზადდება. ეს სიტუაციას მხოლოდ გააუარესებს, რადგანაც დაწოლისას ცომიდან ჰაერის ბუშტები გამოვა და შედეგად, ბლინები აღარ იქნება ისეთიცე ნაზი, როგორც გსურთ.

თქვენ ასევე დაგაინტერესებთ

საიტი იყენებს cookies ფაილს, ეს მსოფლიო სტანდარტია ok წაიკითხე