მეზობელმა ნივრის ჭარხალთან ერთად დამწნილება მასწავლა. ეჭვი მეპარებოდა, მაგრამ ზამთარში ქილა გავხსენი და არ ვინანე

by თეა გუბელაძე
42 views

ზოგჯერ არა მხოლოდ ტკბილი, არამედ რაღაც ცხარე, მარილიანი გვსურს. ჩვენთან წიწაკა ისეთი პოპულარული არაა, როგორც ნიორი. შესაძლებლობის მიხედვით ნიორს ყველაფერს უმატებენ. Oxotv ნივრის დამწნილების ინსტრუქციას გიზიარებთ.

ნივრის მინუსებიდან უნდა აღინიშნოს მისი სუნი და სიცხარე, სხვა დანარჩენი სასარგებლოა. თუ სრული ჩამონათვლის წაკითხვა გსურთ, ინტერნეტში წაიკითხეთ. გირჩევთ, მეგობრები შეიძინოთ შეკითხვით, „გიყვართ თუ არა ნიორი?“ თუ კი, მაშინ ურთიერთობა გააგრძელეთ!

ნივრის დამწნილება

ხუმრობიდან საქმეზე გადავიდეთ. ამ რეცეპტში გთავაზობთ ნიორს, როგორც პირველი კერძის წასახემსებელს.  მოხარშულ ან შემწვარ კარტოფილთანაც ძალიან გემრიელია. ზამთარში როგორც იპოვით! რეცეპტი ახალია, ამიტომ შემოდგომის ბოლოს უკვე გასინჯეთ. თუ ექსპერიმენტების არ გეშინიათ, ჩვენთან ერთად მოამზადეთ!

ინგრედიენტები:

  • 1 კგ ნიორი
  • 1 წითელი ჭარხალი
  • 2 ს/კ მარილი
  • 2 ს/კ შაქარი
  • 100 მლ სუფრის ძმარი
  • 5-6 მარცვალი შავი წიწაკა
  • 3-4 ხმელი მიხაკი

მომზადების წესი:

1. ნიორი ფურცლებისგან გაასუფთავეთ და ყველა პრობლემური ადგილი მოაშორეთ. ნიორი სუფთა და ერთგვაროვანი უნდა იყოს. ჭარხალი გაასუფთავეთ და ნახევარ რგოლებად დაჭერით.

2. ქვაბში წყალი აადუღეთ და მასში ნიორი 1 წუთით ჩადეთ. ეს საწურზე შეგიძლიათ გააკეთოთ. შემდეგ დაუყონებლივ ცივ წყალში მოათავსეთ. ჭარხლის შემთხვევაში მსგავსი პროცედურის გაკეთება საჭირო არაა.

3. მზა ბოსტნეული სტერილურ ქილებში მოათავსეთ. ნივრის ზომების მიხედვით 2–3 ნახევარლიტრიანი ქილა დაგჭირდებათ. პრინციპში, შეგიძლიათ უფრო პატარა ნაწილებად დაჭრათ, მაგრამ სჯობს მთელი დატოვოთ.

4. ერთ ლიტრ წყალში ძმარი გააზავეთ და სანელებლები დაუმატეთ. ეს მარინადია, რომელიც ნიორს უნდა დაასხათ. აადუღეთ და ქილებში ჩაასხით. ქილებს ხუფები დაახურეთ და კიდევ 5 წუთით გაასტერილეთ.

5. ქილები ამოიღეთ და მოხუფეთ. გადააბრუნეთ და შეფუთეთ, სანამ არ გაგრილდება. ამის შემდეგ საკუჭნაოში თაროებზე დააწყვეთ. ზამთარში გახსენით და ისიამოვნეთ!

რედაქციისგან

შეიძლება თუ ქილების მოხუფვა ხრახნიანი ხუფებით? სავსებით შესაძლებელია. უბრალოდ უფრო ძლიერ მოხუფეთ და ნიორი არსად გაიქცევა. ახლა საცდელი ქილა გახსენით და შთაბეჭდილებები გაგვიზიარეთ. სხვათა შორის, თუ ნიორი ადრე დამწნილებული გაქვთ, გაგვიზიარეთ დეტალები, რომლებიც ჩვენ ვერ გავითვალისწინეთ.

თქვენ ასევე დაგაინტერესებთ

საიტი იყენებს cookies ფაილს, ეს მსოფლიო სტანდარტია ok წაიკითხე