ბერძნების სიამაყე- გოგრა ბერძნულად !

45 views

კვახი გამოდის ძალიან არომატული და პიკანტური ნივრის, ხმელი წიწაკისა და რეჰანის ხარჯზე. ტომატის პასტა კერძს  აძლევს მჟავე ნოტებს. გოგრას ჯერ წვავენ ტაფაზე, ბოლოს კი ღუმელში ათავსებენ. შედეგად, ის გამოდის რბილი და წვნიანი. ამ კერძის მოსამზადებლად სჯობს კვახის ტკბილი სახეობა შეიძინოთ, მაგალითად, მუსკატის.

გოგრა ბერძნულად

ინგრედიენტები

  • 400გ გოგრა
  • 1 კბილი ნიორი
  • 1 ჩ.კ ტომატის პასტა
  • 1 ჩ.კ ხმელი რეჰანი
  • 2 ს.კ წყალი
  • 1 ც.კ ზეითუნის ზეთი
  • მარილი, წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

1.გააცალეთ გოგრას კანი. მისი რბილობის დაჭერით მსხვილ კუბიკებად.

2.ტაფაზე მზესუმზირის ზეთში მობრაწეთ კვახი გაოქროსფერებამდე 5-7 წუთის განმავლობაში, პერიოდულად მოურიეთ.

3.დაუმატეთ მარილი, წიწაკა, ხმელი რეჰანი, ასევე ტომატის პასტა და პრესში გატარებული ნიორიც. ყველაფერს კარგად მოურიეთ.

4.გოგრი გადაიტანეთ საცხობ ფორმაში და ჩაასხით მასში წყალი.

5.ფორმას დააფარეთ ფოლგა და გამოაცხეთ ღუმელში 180 გრადუსზე ნახევარი საათის განმავლობაში.

6.ბოლოს კერძს დაუმატეთ მსხვილი ზეთისხილები. გემრიელად მიირთვით !

რედაქციისგან: არომატული და წვნიანი გოგრა ბერძნულად მოეწონებთ მათაც კი, ვინსაც არ უყვარს ეს ბოსტნეული . ნაკლები კალორიულობა კერძს ხდის სასარგებლოს.

აპირებთ მოამზადოთ გოგრა ამ რეცეპტით ?

თქვენ ასევე დაგაინტერესებთ

საიტი იყენებს cookies ფაილს, ეს მსოფლიო სტანდარტია ok წაიკითხე