როგორ გავასუფთავოთ მანდარინები ორგანიზმისთვის სარგებლის მოტანით.

66 views

მანდარინი ის ხილია, რომელიც ბევრისთვის ასოცირდება საახალწლო დღესასწაულებთან. სწორედ ამ დროს ყიდულობენ მას კილოგრამობით და შესანიშნავად ატარებენ დროს ტელევიზორებთან, რა დროსაც ავსებენ ორგანიზმს C ვიტამინით. ყველაზე მეტად ხალხს აინტერესებს მისი კვებითი ღირებულება და არა ტკბილი თუ სასიამოვნო გემო. ბევრი ერთსა და იმაშე შეცდომას უშვებს მანდარინის გაფრცქვნისას. მოცემულ სტატიაში გაიგებთ, თუ როგორ უნდა გააცალოთ ამ ხილს კანი სწორად, რათა შეინარჩუნოთ მისი სასარგებლო თვისებები.

ვიდრე ჯერ კიდევ ზამთარია, ხალხი ყიდულობს ამ ტკბილ ხილს მაღაზიებში. კანის გაცლისას ადამიანები ხშირად აშორებენ მანდარინს თეთრ ძაფებსაც, რომლებიც მისგან რჩება. მათ ჰქვია მეზოკარპი. ისინი შეიცავს დიდი რაოდენობით C ვიტამინს, ასევე უჯრედისს, რომელიც დადებითად მოქმედებს საჭმლის მომნელებელი სისტემის მუშაობაზე.

სასარგებლო ნივთიერებები, რომლებსაც შეიცავს მანდარინი

როგორც უკანასკნელმა კვლევებმა აჩვენა, ციტრუსები ხელს უწყობს მღელვარების დაქვეითებას. ეს ხილი მდიდარია B ვიტამინით, რომელიც დადებით გავლენას ახდენს ნერვულ სისტემაზე. თუ სერიოზული შეხვედრა გაქვთ დანიშნული და ძალიან ნერვიულობთ, იყიდეთ არა ვალერიანი, არამედ უბრალო მანდარინი.

ამასთან, ეს ხილი სასარგებლოა მოწამვლის დროს. მანდარინის შემადგენლობაში შედის პექტინის (ენტეროსორბენტის) საკმაო რაოდენობა. ამ ციტრუსის უამრავი სასარგებლო თვისება იმაზე მეტყველებს, რომ იგი ხშირად უნდა მიირთვათ. ამასთან, მთავარია, არ დაგავიწყდეთ, თუ როგორ უნდა გაფრცქვნათ იგი სწორად, რათა მიიღოთ რაც შეიძლება მეტი C ვიტამინი.

თქვენ ასევე დაგაინტერესებთ

საიტი იყენებს cookies ფაილს, ეს მსოფლიო სტანდარტია ok წაიკითხე