საუკეთესო უგლუტეინო ბურღულეული და ვინ უნდა მიქციოს ამას ყურადღება.

666 views

უგლუტეინო ბურღულეული – კიდევ ერთი მარკეტინგული ნაბიჯია თუ რეალური აუცილებლობა ყველასთვის? მოცემულ სტატიაში ამ შეკითხვას ზუსტ პასუხს გავცემთ. მოგიყვებით, თუ რომელი მარცვლოვნებია ყველაზე მასაზრდოებელი, ასევე გაგიზიარებთ ხრიკებს, თუ როგორ გაიმრავალფეროვნოთ რაციონი.

უგლუტეინო ბურღულეული

მოდით, პირველ რიგში გავარკვიოთ, თუ რა არის გლუტენი. ესაა მასაზრდოებელი ცილა, რომელიც შედის ჭვავის, ხორბლის და ქერის ყველა სახეობის შემადგენლობაში. ის ასრულებს შემაკავშირებელ ფუნქციას. რაციონიდან ამ ცილის ამოღების მზარდი ტენდენციის მიუხედავად, გლუტენის დემონიზირებას არ მოვახდენთ. მნიშვნელოვანია გახსოვდეთ, რომ იგი უკუნაჩვენებია მხოლოდ იმ ადამიანებისთვის, რომელთაც გლუტენის აუტანლობა აწუხებთ. იგივეა ლაქტოზას შემთხვევაშიც.

არსებობს მაჩვენებლების მთელი ჩამონათვალი, რომლებიც იმას მოწმობს, რომ არ უნდა მიიღოთ გლუტენი. ეს საკითხი სპეციალისტთან ერთად უნდა განიხილოთ. გლუტენის შემცველი პროდუქტების ხშირი მიღებისგან სჯობს თავი შეიკავოთ. საქმე იმაშია, რომ ეს ცილა ანტინუტრიენტია, რომელიც ხელს უშლის საკვებიდან მასაზრდოებელი ნივთიერებების ათვისებას. გახსოვდეთ, რომ თქვენი რაციონი მაქსიმალურად დაბალანსირებული უნდა იყოს.

რომელ ფაფებს უნდა მიაქციოთ ყურადღება

უგლუტეინო ბურღულეული – სრულიად სხვა ამბავია. ისინი რთული ნახშირწყლების შესანიშნავი წყაროა.

1. წიწიბურა – B ვიტამინის, რკინის, ფოსფორის, თუთიის და მანგანუმის წყაროა. ასევე იგი დიდი ოდენობით ანტიოქსიდანტებს შეიცავს. მიირთვით წიწიბურას ფაფა ვახშამზე ცილოვან და ცხიმოვა საკვებთან ერთად, რათა კარგად დანაყრდეთ. ის დაგეხმარებათ უძილობასა და გადაღლილობასთან ბროლაში.

2. ხორბალი – ნოყიერი პროდუქტი უჯრედისის მაღალი შემცველობით, იგი სასარგებლო საჭმლის მონელებისთვის.ხორბლის ფაფა შეიცავს B ჯგუფის ვიტამინებს, რკინას, მაგნიუმს, კალიუმს, ფოსფორს, თუთიას, მაგნიუმს და სპილენძს. ამასთან, ხორბალს აქვს დაბალი გლიკემიური ინდექსი.

3. შვრიაც ხელსყრელად მოქმედებს საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის მუშაობაზე. იგი შეიცავს უჯრედისს, მაგნიუმს, კალიუმს, კალციუმს, რკინას, იოდს, თუთიას, ფოსფორს, მაგნიუმს.

4. სიმინდი – უჯრედისის, ჯგუფის B, A, C, E, K და PP ჯგუფის ვიტამინების კარგი წყაროა. ასევე იგი შეიცავს ისეთ მიკროელემენტებს, როგორებიცაა: სპილენძი, კალციუმი, კალიუმი, რკინა, ფოსფორი და სილიციუმს. ყველა უპირატესობის მიუხედავად, ეს ბურღული ალერგენია.

5. ყავისფერი ბრინჯი მდიდარია ჯგუფის ვიამინებით, ასევე რკინით, კალციუმით, მაგნიუმით, იოდით და სელენით. პროდუქტი შეიცავს სხვადასხვა ამინომჟავებს და შესანიშნავად ანაყრებს ორგანიზმს. ის არ აგერიოთ ჩვეულებრივ, თეთრ ბრინჯში, რომელიც სწრაფი ნახშირწყლების წყაროა.

6. კინოა ჩვენს ბაზარზე ცოტა ხნის წინ გამოჩნდა. სხვა პროდქუტებთან შედარებით, იგი გაცილებით ძვირი ღირს. იგი სასარგებლო თვისებებით გამოირჩევა. მაგალითად, კინოა შეიცავს დიდი ოდენობით ცილას, კალციუმს, რკინას და თუთიას. ფოსფორის შემცველობის მხრივ კი ეს ბურღული თევზის ზოგიერთ სახეობასაც კი არ ჩამოუვარდება.

7.ჯიჯლაყა – შეუდარებელი ლიდერია ცილების და ცხიმების შემცველობის კუთხით. პროდუქტი შეიცავს უჯრედისს, მაგნიუმს, ფოსფორს და რკინას, ასევე B, E, A, C ჯგუფის ვიტამინებსაც.

რედაქციის რჩევა: ვინ უნდა მიირთვას უგლუტეინო ბურღულეული

თუ გაწუხებთ ხშირი თავის ტკივილი, დაღლილობა, ხასიათის ცვალებადობა, ეს პირველი საგანგაშო ნიშანია. სპეციალისტს უნდა მიმართოთ და კვების რაციონსაც გადახედოთ. უგლუტეინო ბურღულეული გარნირის სახით დაგეხმარებათ ამ და სხვა პრობლემების მოგვარებაში.

არასოდესაა გვიანი იმ პროდუქტების რაციონში შეტანა, რომლებსაც ჩვეულებრივ არ მიირთმევთ ხოლმე.

თქვენ ასევე დაგაინტერესებთ

საიტი იყენებს cookies ფაილს, ეს მსოფლიო სტანდარტია ok წაიკითხე